Korszerűsítés – Megújul a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság épülete

Mintegy 160 millió forintos pályázati forrás ráfordításával energetikai korszerűsítést végeznek a városi rendőrkapitányság épületén – erről a napokban sajtóbejáráson számoltak be a városvezetők, valamint a rendvédelmi szerv megyei vezetője.

A homlokzati munkálatok már javában folytak az épület hátsó homlokzatán, amikor a sajtóbejáráson beszámoltak a média képviselőinek a részletes korszerűsítési beavatkozásokról. Az eseményen dr. Vereckei Csaba Iván dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány felidézte, az épület 1990. novemberében került a rendőrség gondozásába, azt megelőzően pártszékházként működött. Az elmúlt évtizedekben jó gazdaként igyekeztek folyamatosan megfelelni a kor követelményeinek és gondot fordítottak az apróbb felújításokra, nagyobb korszerűsítésekre, valamint arra, hogy az épületben dolgozó kollégák munkakörülményei megfelelőek legyenek. Ilyen átfogó korszerűsítés azonban, mint a mostani, még nem történt az épület életében – hangsúlyozta dr. Vereckei Csaba Iván.

Balaicz Zoltán polgármester az eseményen kifejtette, az energetikai felújítás érinti a rendőrség épületének hátsó homlokzatát, illetve a szakemberek olyan újításokat is elvégeznek majd, melyek hozzájárulnak a fűtésrekonstrukció és az energetikai korszerűsítések egyéb elemeinek maximális kihasználásához. A városvezető hozzátette, az elmúlt években rendkívül nagy figyelmet fordítottak arra, hogy Zalaegerszeg középületei megújuljanak. Ebben nagyon jó partnerre találtak a Kormányhivatalban, illetve most a megyei rendőr főkapitányság. Hozzátette, az önkormányzat saját intézményeit is igyekszik megújítani, az elmúlt években a Modern Városok Programban égisze alatt több emblematikus épületet renováltak. A jövőre vonatkozóan Balaicz Zoltán hozzáfűzte, a következő években az ELENA programnak köszönhetően sikerül majd korszerűsíteni a többek között a Zalaegerszegi Televíziónak is otthont adó szomszédos önkormányzati tulajdonú épületet is. A polgármester emlékeztetett, a rendőrség megyei vezetősége ugyancsak partnernek bizonyult a városi rendőrkapitányság északi oldalán építendő sétány, valamint az új városi multifunkciós sportcsarnokot érintő közlekedési változtatások tekintetétében.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról beszélt, fontos, hogy az emberek védelmét ellátó rendvédelmi szervek kollégái megfelelő körülmények között, modern, korszerű épületekben végezhessék munkájukat, ezért kiemelkedő a mostani beruházás. Felidézte, az elmúlt 10 esztendőben a város középületeinek jó része megújult már, s a jövőben ezt a munkák szeretnék folytatni.

Dr. Káldi Dávid, a térség önkormányzati képviselője elmondta, egy település, város fejlődést híven mutatja épületeinek állapota, s Zalaegerszeg ezen a téren is jelesre vizsgázott. Hozzátette, a következő évben megvalósul a Csány tér és annak környékének felújítása is.

Sárvári Viktória