Jól szerepeltek a versenyeken, csinosították iskolájukat

A pandémiának sem sikerült megtörnie a ZSZC Báthory István Technikum diákjainak szorgalmát és lelkesedését, szép tanulmányi eredményeket értek el, s futotta erejükből iskolájuk szépítésére is.

A hosszú hónapokon át tartó online oktatás utáni visszatérés örömében a 11. C osztály tanulói festéket, ecsetet ragadtak a kezükbe, és Tóth Vera tanárnő támogatásával színesre varázsolták az iskolába vezető lépcsősort addig lehangolóan szürke támfalát. Így azóta tanárok és diákok a technikum sárga, zöld, bordó színeiben pompázó úton már jókedvre hangolva kezdhetik a tanítási napot. A munkában jeleskedett Gecse Brendon, Takács Tamara, Peti Vivien, Palkovics Gergő, Nagy Vince, Kruczler Kinga, Simovski Márk, Bódis Balázs.

A tanintézmény az első “szabad” napon csatlakozott a Pannon Egyetem Nagykanizsa Egyetemi Központ középiskolásoknak kiírt turisztikai versenyéhez, amelyben egy szálloda zöld koncepcióját kellett kidolgozni. A vetélkedésre Felhősi Mária tanárnő 10. D osztályából Balogh Petra, Dormán Dorotina, Szili Panna és Varjasi Zóra – jelentkezett. Az alapos és sokoldalú felkészülés után az ökotudatosság jegyében megalkották a “Demo Hotel Báthory zöld szálloda” koncepcióját. Az országos megmérettetésen a Báthory diákjai 1. helyezést értek el.

Az Ágazati Szakmai Érettségi vizsgatárgyak versenyén vendéglátóipar ágazatban országos szinten Bori Péter a 4., Bencik Márton a 6. helyezett lett. Felkészítő tanáraik: Lékainé Vinkler Mária, Keményné Nagy Erika és Bicsákné Farkas Anita voltak. Eredményük különösen dicséretes, hiszen az ÁSZÉV verseny összetett, szerteágazó tudást igényel. A technikus szintű vendéglátás-szervező országos szakmai versenyen Büki Dávid a képzeletbeli dobogó 2. fokára állhatott, eredménye fémjelzi felkészítő tanára, Csiszár Zsoltné kimagasló munkáját is.

Az “Irány a Balaton! Biciklivel a Magyar Tenger körül” című saját projektjükkel csatlakoztak a digitális témahét programhoz és a szakképzési intézmény kategóriában 3. helyezést értek el. A tervek Theil Enikő oktató tudását dicsérik, a munkába Theil Enikő, Matus Lívia, Hajdics Győző és Hetesi Tamás oktatók irányításával a 9.C és a 9.D osztály 37 tanulója adott bele apait anyait és megalkotott egy Balaton körüli biciklitúra megszervezéséhez szükséges szórakoztató online katalógust.

Fincza Zsuzsa