Egy labdán múlt a ZTE KK bravúrja

A férfi kosárlabda élvonal 7. fordulójában a Zalakerámia ZTE KK a regnáló bajnok Falco KC együttesét fogadta.

Az első negyedben a vasiak irányítottak és vezettek is. A második játékrészben elkapta a ritmust a ZTE és Guyton remek játékának köszönhetően sikerült megfordítaniuk az állás. Már tíz ponttal is vezettek a hazaiak, amiből a jól hajrázó vendégek néhány pontot faragtak a félidőre (51-45). A nagyszünet után sem változott a játék képe, mindkét csapat nagy lelkesedéssel küzdött, de tartós előnyt nem tudtak kiharcolni. A negyedik negyedben úgy tűnt, a Falco dűlőre viszi a találkozót, de a nagy szívvel küzdő ZTE Barnett közelijével hosszabbításra mentette a mérkőzést (88-88).

A ráadás is nagy izgalmakat hozott. A Falco már öt ponttal is vezetett, de innen is felált a ZTE és a végén Wilson kezében volt a meccslabda, de dobása kimaradt, így ha egy ponttal is 96-95-re, de a vasiak nyertek és őrzik veretlenségüket.

A ZTE KK színeiben először lépett pályára az amerikai Deondre Parks, akit Mustapha Heron helyére igazoltak. Parks bemutatkozása jól sikerült, hiszen 16 perc alatt 19 pontot szorgoskodott össze. A ZTE KK szombaton a Debrecen vendégeként folytatja a bajnokságot.

-i-