Zalaegerszegi 7 Nap
WWW.ZEG7NAP.HU

Népművészeti tóparti parti Zeg7Nap - Szombaton, Zalaegerszegen a gébárti tónál népművészeti fesztivált tartottak, ahol nyolcvan népművész és 16 mesterségbemutató mutatta meg alkotásait, szépségeit.
Kitettek magukért a Hagymásbab fesztivál résztvevői Zeg7Nap - Jól sikerült a VIII. Alsójánkahegyi Sör-, Virsli- és Hagymásbab Fesztivál, amit szombaton rendeztek a jól bevált helyszínen, a zalaegerszegi Liszt-iskolában. A kilenc főzőcsapat mexikói és olasz ételei hamar elfogytak, s összesen 438.600 forint gyűlt össze a Bogáncs Állatmenhely javára.
Előadás és díjátadó Ságodban Zeg7Nap - Átadták pénteken este a ságodi Gyöngyvirág Nyugdíjas Egyesület által tavasszal meghirdetett „Legszebb virágos előkert” című pályázat díjait.
“Egy pici tetkó ugyanolyan fontos nekem, mint egy telihátas freskó” – Interjú Tóth Gábor tetoválóművésszel Zeg7Nap - Tóth Gábor, a TG Art Tattoo tulajdonosa hat éve dolgozik a tetoválóként, és ezalatt számos nagyszerű alkotást adott ki a kezei közül, így nem csoda, hogy munkássága egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Pályafutásáról és a tetoválás világáról kérdeztük.
Németh Árpáddal, a Zalaegerszegi Városvédő Egyesület tagjával városi körúton Zeg7Nap - A zalaegerszegi Olajmunkás utca 10. szám előtt egy kidőlt fiatal hársfára lett figyelmes Németh Árpád, aki szerint a fát a Czobor Mátyás utca felől kanyarodó gépjármű döntötte ki, amely felhajtott a zöld területre. A keréknyomok ugyanis erről árulkodnak. A Zalaegerszegi Városvédő Egyesület tagja emiatt kereste meg szerkesztőségünket. Kérésére kimentünk a helyszínre.


Fizetett hirdetések

Egykori falusi mozik hangulata magyar filmekkel Zeg7Nap - Megállt az idő csütörtök este a Göcseji Falumúzeumban, ami nem szó szerint értendő. Csupán csak annyiban, hogy július 11-én volt az első vetítés a zalaegerszegi skanzen pajtamozi elnevezésű új programsorozatában. S épp, az 1982-ben bemutatott, Megáll az idő című magyar játékfilmet tekinthették meg az érdeklődők a nagykutasi torkospajtában.
Diplomaátadó a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában Zeg7Nap - Pénteken délelőtt harminchét hallgató vehette át a felsőfokú tanulmányokat igazoló bizonyítványát a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában. A diplomaátadó ünnepségen a köszöntőket követően elismeréseket nyújtottak át. A műsorban közreműködött Bódis Bettina.
Horvát ellenfél a Zete Fiesztán Zeg7Nap - Horvát ellenfél érkezik a jövő szombaton esedékes Zete Fiesztára, jelentette be a ZTE FC hivatalosan is. A július 20-án sorra kerülő eseményen a horvát HNK Sibenik lesz a kék-fehérek ellenfele, ami egyben a bajnoki főpróbát is jelenti a ZTE FC számára.
Teljes útzár hétfőtől Zalaegerszegen, a Kisfaludy Sándor utca két szakaszán Zeg7Nap - Teljes útzár mellett július 15-én, hétfőn az E.ON Hungária Csoport megkezdi Zalaegerszegen, a Kisfaludy Sándor utcában a gázvezeték rekonstrukcióját. A burkolat megbontásával járó munkálatok várhatóan augusztus végéig tartanak, közölte szerkesztőségünkkel a szolgáltató.
A „Rendért” Polgárőr Egyesület elnökét és kutyás tagozatának vezetőjét ismerték el Zeg7Nap - Havonta van, hogy tíz rendezvényt is biztosít a zalaegerszegi „Rendért” Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület, amelynek elnökét, Sándor Dénest a Nemzetközi Szent György Lovagrend Kormányzó Tanácsa Nagykereszt Érdemrenddel tüntette ki a közelmúltban. Az Országos Polgárőr Szövetség pedig Bende Péter, a kutyás tagozat vezetője pályázatát a második helyre sorolta.


Fizetett hirdetések

Közel 100 méteren újult meg a járda a Becsali úton, Zalaegerszegen Zeg7Nap - Befejeződött Zalaegerszegen a Becsali úti járda felújításának első üteme. A beruházás az arányos városfejlesztési program jegyében valósult meg; az 1–11. számú ingatlanok előtt közel 100 méter hosszban építették újjá a járdát.
Szén-monoxid keletkezett egy zalaegerszegi lakásban Zeg7Nap - A tűzoltók egy Átalszegett utcai ingatlanban mutatták ki a mérgező gázt, jelezte a katasztrófavédelem VÉSZ alkalmazása.
Új ablációs konzol segíti a pitvarfibrilláció műtéti eljárását Zeg7Nap - Defibrillátoros pacemakerrel rendelkező betegen végezték el szerdán a pitvari szívritmuszavar kezelésére szolgáló fagyasztásos (krioablációs) eljárást a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház kardiológiai osztályán. A pitvarfibrilláció működési zavart okozott pacemakerében, amit a készülék olyan ritmuszavarnak érzékelt, hogy ütéssel reagált. Ez indokolta a műtétet, ami már egy új ablációs konzollal valósulhat meg a kardiológiai osztályon.

Kézműves tábor a zalaegerszegi Göcseji Tudásközpontban

Az idei nyár második turnusában fogadják a héten az 5-12 éves gyerekeket a Zalaegerszegi Göcseji Tudásközpontban. Ezúttal huszonketten vesznek részt a kézműves foglalkozásokon, valamint együtt készülnek a pénteki meglepetésműsorukra.

Még várnak a légiósokra a ZTE KK-nál

Egyelőre nincs nagy mozgás az átigazolási piacon az élvonalbeli férfi kosárlabdázóknál, de persze akad mindig egy-egy bejelentenivaló. A Zalakerámia ZTE KK például egy fiatal játékos érkezését jelentette be, és egy hosszabbítást is.

Kilenc zalai arany a régiós úszó ob-ról

Lassan kezdődnek a korosztályos országos bajnokságok az úszóknál, de regionális sorozatokban sem állt meg az élet. A hét végén például a Veszprémi Sportuszoda adott otthont a legfiatalabb úszók Nyugat-Dunántúli Regionális Országos Bajnokságának.