WorldSkills Lyon 2024: zalai a legjobb magyar szakember – fotógaléria

Az utóbbi évek nemzetközi szakmai versenyein kimagaslóan teljesítettek a zalai fiatalok. Nekik és a felkészítő intézményeknek, tanároknak tartott ünnepséget csütörtökön délután a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum a Korona Szalonban. A WorldSkills Lyon 2024 zalai versenyzőinek Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár is gratulált.

Ezüst Eötvös-díj: elismerést kapott a zalaegerszegi Kölcsey-gimnázium az ELTE-től

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem az ELTE-Feszt pályaorientációs napon évente köszönetet mond azoknak a középiskoláknak, ahonnan a legtöbb hallgató érkezik hozzájuk az aktuális tanévre. Idén október 11-én adták át az Ezüst Eötvös-díjat, amelyet a vidéki gimnáziumok között a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium pedagógusközössége is elnyert. Az elismerés kapcsán Zimborás Beatrix, a Kölcsey igazgatója számolt be a díj mögött álló szakmai munkáról.

Diákparlament Zalaegerszegen, megújult erővel folytatják a munkát

Átvette jelképesen a hatalmat csütörtökön reggel a diákság a zalaegerszegi díszteremben. Délelőtt a Zalaegerszegi Városi Diákparlament ülésén Balaicz Zoltán polgármester köszöntője után meghallgatták a fiatalok testületének évértékelőjét, majd a jelöltek bemutatkozása után megalakult az új Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat.

Átadták a kibővített és felújított sportöltözőt Botfán

Három fő részből állt az az egy éve indult beruházás, amit hivatalosan kedden adtak át a Botfai LSC Sportcentrumban. A zalaegerszegi településrészen a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sikeres pályázatának köszönhetően 29 millió forintból új, kettő öltözős, vizesblokkal és gazdasági irodával ellátott 50 négyzetméteres sportöltöző épült, aminek kivitelezője a Kozma Kft. volt, a terveket Ekler László készítette.

Dömötör Andrea kapta idén a Szentmihályi Imre-díjat

Dömötör Andrea gyűjteménykezelő kapta idén a Szentmihályi Imre-díjat, amit a Göcseji Múzeum házi ünnepségén adtak át hétfőn, tájékoztatta portálunkat a közgyűjtemény. Az elismerést az veheti át, aki legalább tíz éve a múzeumban dolgozik, és szakmai munkájával hozzájárul az intézmény színvonalának emeléséhez. A díjat a munkatársak szavazzák meg.