Rendőrségi szakmai bemutató a hazai rendészeti képzésről

A ZalaZONE Járműipari Tesztpálya már egy éve a Magyar Rendőrség egyik képzési helyszíne, ahol többek között az autópályán való megállítást gyakorolják. A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ, valamint a ZalaZONE InnoTech Nonprofit Kft. együttműködésében zajlik a járművezetés-technikai képzés, mint az a hozzákapcsolódó háromnapos nemzetközi rendőrségi szakmai bemutató, ami hétfőn kezdődött a járműipari tesztpályán.

Nem fogott ki az eső sem a Kertvárosi Vigasságok szervezőin

A rossz időjárás miatt a szabadtéri események egy része, így a jótékonysági főzés ugyan elmaradt, de a Kertvárosi Vigasságok családi és színpadi programjait zárt térben sikerült megtartani. Az Apáczai Művelődési Központ tornacsarnokában rengeteg interaktív szórakozási lehetőség várta a gyerekeket, a színpadon pedig fellépett például a Manic Monday Band, az Apacuka zenekar, a Groovehouse és Szandi.

Rekord számú kiállító a zalaegerszegi makettversenyen

Minden eddiginél több versenyző mutatkozott be a Wolfpack eseménysorozat immár 20. versenyén, az ország több pontjáról érkezett makettezők ismét az Apáczai Művelődési Központban gyűltek össze. A már határainkon túl is elismert mustrán évről-évre egyre többen szeretnének kiállítani.

Tudományos ülés és kötetbemutató a Zalaegerszegi Törvényszéken

2024. szeptember 13-án a Zalaegerszegi Törvényszék adott otthont a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottság Gazdaság-, Jog- és Társadalomtudomány Szakbizottság Büntetőjogi Munkabizottsága tudományos ülésének. A tanácskozáson bemutatták a bizottság gondozásában megjelenő Büntetőjogi Tanulmányok XXII. kötetét.