Repülőmodellező sikerek, Varró Krisztián bajnoki címe

Nemrég Nagykanizsán FSR hajómodellek világbajnoksága zajlott, a Zalaegerszegi Városi Modellező Klub (ZVMK) repülőmodellezői pedig külföldön és itthon is bizonyíthattak. Repülőmodellező világbajnokságon járt például Nagy Gergő Vilmos, itthon pedig Varró Krisztián magyar bajnok lett.

Kreatívan töltötték idejüket a napközis táborban, még reklámfilm is készült

Táborozók készítették címmel nyílt kiállítás csütörtökön a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac épületének emeleti galériájában. A rendezvényen a nyári napközis táborok nyolcvan résztvevőjének kézműves alkotásaiból és fotóiból válogatott tárlatát mutatta be Nikitscher Bernadette szakmai vezető, a Göcseji Kézműves Egyesület elnöke.

Kamarai választások kezdődnek jövő héten Zalában

A Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara választott testületeinek, a kamarai küldötteknek és tisztségviselőknek törvényben meghatározott négyéves mandátuma ebben az évben lejár. 2024-ben ismételten urnákhoz járulnak a választásra jogosult vállalkozók, cégképviselők, hogy megválasszák azon tisztségviselőiket, akik a 2024-2028 közötti ciklusban irányítják majd a kamara szakmai tevékenységét, meghatározzák főbb célkitűzéseit. A kamarai választások szeptember 2-án kezdődnek.

Bogáncs Állatmenhely, idén 25 esztendős a szervezet

Negyedszázad bizony nem kevés egy alapítvány, szervezet életében. A zalaegerszegi Bogáncs Állatmenhely idén ünnepli 25 éves születésnapját, ebből az alkalomból beszélgettünk Abai Erika operatív titkárral és a nemrég megválasztott új elnökkel, Békési Attilával.

Családi nap lesz szombaton a Griff Bábszínházban

Szeptember közepén kezdi előadásaival az évadot a zalaegerszegi Griff Bábszínház. A társulat előtte augusztus 31-én, szombaton amolyan „Évadnyitogató” rendezvényre várja a kicsiket és nagyokat a Hevesi Sándor Színház emeletén lévő birodalmukba és a teátrum elé.