Kialakult a Zalakerámia ZTE KK kerete

Viszonylag hosszabb “csend” után a héten felgyorsultak az események a Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabdacsapatánál, hiszen sorra jelentette be az új játékosokat. Utoljára szerdán, amikor egy újabb tengerentúli kosarassal történő megállapodását hozta nyilvánosságra. Ezzel gyakorlatilag kialakult a Zalakerámia ZTE KK kerete a következő szezonra.

Balaicz Zoltán óvodák, orvosi rendelők, iskolák felújításáról tárgyalt

A zalai vármegyeszékhely TOP Plusz programjáról, így óvodák, orvosi rendelők felújításáról, továbbá a Csány László Technikum bővítéséről és a duális szakképzési tanműhely ősszel induló beruházásáról folytatott egyeztetést Budapesten, két minisztériumban kedden, közölte Facebook-oldalán Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

Nagy Napsugár: aranyeső a kaposvári medencében

A serdülő korú úszók legeredményesebb leány versenyzője lett és három bajnoki aranyat is hazahozott Egerszegre… Nagy Napsugár, a Zalaco ZÚK úszója remekelt a Kaposváron rendezett országos bajnokságon, megnyerte a 400, a 800 és az 1500 méteres számokat.

Három bajnoki cím a Zalaszám ZAC atlétáinak

Messze nem ért véget az atlétikai szezon, sőt, komoly erőpróbákat is rendeznek még. Legutóbb például Szolnokon gyűltek össze az ország legjobb U20-as és U23-as korosztályú versenyzői, akik az idei bajnoki érmek sorsáról döntöttek. Zalai szempontból jól sikerült viadal volt ez, hiszen összesen hat érmet szereztek a Zalaszám ZAC fiataljai, közte három aranyat.

Kérgüket hullatták a platánfák

Idén feltűnően sok kéregdarabkát hullattak le a platánfák a zalaegerszegi Platán soron. A Göcseji Múzeum előtti hatalmas platánfát és a rendelőintézet előtt állókat is kéreghalmaz, köztük egész nagy szeletek vették körül, amely aggodalomra adott okot az arra járók körében.

A zalaegerszegi piacon javában tart a dinnyeszezon

A dinnye az egyik nyári kedvencük, amely kissé lehűtve igazán szomjoltó, főként ebben a kánikulában. Hűtése azért is szükséges, hogy hosszabb ideig elálljon ebben a melegben. A zalaegerszegi piacon a németfalui Horváth Gazda Kft. kínálatában sárgabelű görögdinnye is kapható.